^

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
foto5

Könyvajánló 190723 / 5

Alfa bácsi titka

Marék Veronika

Marék Veronika amellett, hogy írta és rajzolta Boribont, Kippkoppot és a többi jól ismert figurát, számtalan rövidebb-hosszabb mesét írt, amelyek különböző gyerekújságokban jelentek meg az elmúlt 50 évben. 
Így született meg A bohóc és a kismajom után a Marék Veronika mesélősorozat második kötete, az Alfa bácsi titka, amelybe óvodásoknak és kisiskolásoknak szóló történeteket válogattunk - egy marékkal.

Pin It

Bővebben...

Könyvajánló 190723 / 4

Négyen meg a béka

Fehér Klára

A három Bartal gyerek - Jutka, Karcsi, Öcsi - alig várja már a nyarat. Fiatal nagybátyjuk, Palkó, táborozni viszi őket egy Balaton-parti üres telekre. A vakáció csodálatosnak ígérkezik, hiszen ők négyen olyan jól megférnek egymással. Csak az ötödik, csak arra ne kellene gondolniuk! Jutkának ugyanis meg kellett hívnia egyik osztálytársnőjét, méghozzá éppen a Békát, akit a legkevésbé szeret. Szerencsére mindössze egy hétről van szó, majd csak kibírják valahogy. De még el sem telt az egy hét, a Bartal gyerekek éjszakai tanácskozást tartanak a Béka ügyében...

Pin It

Bővebben...

Könyvajánló 190723 / 3

Vagánybagoly és a harmadik Á

Bán Zsófia

Ide jár Nemhanemka, Pipacs Vili, Kasza Blanka, Varga Liza, Hirlemon Bonifác, Biliboc Valentin, Hardtmuth -Kohinoor és Lakatos Sanyika is. Ahányan vannak, annyi-félék! Van egy szuper tanító nénijük, Mimi néni, aki mindig mindent megold. De van, amikor Mimi néni sem elég: ilyenkor lép a színre Vagánybagoly, aki ott él az iskola melletti erdőben, mindent tud, mindent lát, mindent ért, és segít a gyerekeknek. Vagyis Vagánybagoly egy igazi
szuperhős!

Pin It

Bővebben...

Könyvajánló 190723 / 2

Halj meg kétszer!

Sharon Bolton 

Ragyogóan indul hajnalban a léghajós kirándulás az angol táj fölött. Ám a tizenhárom utasból nemsokára csak egyvalaki marad életben. Éppen az, aki szemtanúja volt egy kegyetlen gyilkosságnak, amelyet akkor követtek el, amikor a léghajó ellebegett a szörnyűség fölött. 

Pin It

Bővebben...

Könyvajánló 190723 / 1

A magyar keresztapa

Havas Henrik 

H. H.: Így utólag nem bánja, hogy a környezetében ennyi erőszakos, durva dolog történt, a végtagtöréstől akár a kivégzésig? 
R. L.: Hát most erre mit mondjak? 


Annak idején egész Magyarországot megrázták a '90-es, 2000-es évek véres maffialeszámolásai és megdöbbentő merényletei. Az új könyvvel jelentkező Havas Henrik az események túlélője, a "magyar keresztapaként" emlegetett Radnai László segítségével mutatja be a korszak hírhedt magyar alvilágát és annak félelmetes szereplőit.

Pin It

Bővebben...

Könyvajánló: Klaus Erlekamm Backnanger Straßenfest

Backnanger Straßenfest

Klaus Erlekamm

A Backnanger Straßenfest már évtizedek óta a fesztiválok fesztiválja Backnangban. Sok backnangi lakos már egész évben várja a legendás utcafesztivál hétvégéjét, de számos Backnangon kívül élőt és külföldi vendéget vonz ez a fesztivál, hiszen határtalan sokszínűség és változatosság jellemzi. Mindenki, aki erre a fesztiválra látogat, meglelheti a kedvére valót, hiszen itt a hagyományosól a modernig, a letisztulttól a bolondosig, a hangostól a csendesig, a kicsitől az óriásiig és a fiataltól az idősig, minden megtalálható.

Klaus Erlekamm Backnanger Straßenfest című könyvében dokumentálja a Backnanger Straßenfest sikertörténetét 1971-től és különlegessége, hogy ez volt a legelső és legnagyobb többnapos rendezvény ezen a területen Baden-Württembergben, emellett összekötést is jelent a hagyományőrző népfesztiválok és a modern német városfesztiválok között. Aki szeretne többet megtudni a Backnanger Straßenfest történetéről, a Vörösmarty Mihály Városi Könyvtárban tudja kikölcsönözni német nyelven.

Pin It

Bővebben...

Könyvajánló 181206/12

A rózsalugas

Fábián Janka

Radványi Endre az 1848-49-es szabadságharcot még gyermekfejjel éli meg, és a rá következő, sivár években apa nélkül, az ,,elveszett nemzedék" tagjaként tengődik a világban. Mikor végre megállapodna Balaton-felvidéki birtokán, és a szerelmet is megtalálná, egy váratlan tragédia hatására újra elveszít mindent, és a hazáját is kénytelen elhagyni.  Hátrahagyott szerelme, Anna kétségek közepette és a nyugodt családi élet reményétől megfosztva próbál boldogulni, mígnem egy szerencsés véletlen következtében befolyásos pártfogókra tesz szert a kiegyezés előtti császári udvarban.  Endre Amerikában próbál új életet kezdeni.

Pin It

Bővebben...

Könyvajánló 181206/11

Életszikra

Picoult Jodi

Zaklatott férfi ront be Mississippi állam abortuszklinikájára. Lövöldözni kezd, majd túszul ejti a túlélőket. Hugh McElroy túsztárgyaló a helyszínre siet. A telefonjára érkező üzenetekből jön rá, hogy tizenöt éves lánya, Wren is a klinikán tartózkodik. De vajon hogy reagálnak a túszok? Egy nővér úrrá lesz saját pánikrohamán, és segít egy sebesült nőn. Egy orvos a hite miatt gyakorolja hivatását... Most éppen ezt a hitet teszi próbára az élet. Egy magzatvédő aktivista páciensnek álcázva tapasztalja meg, milyen annak a gyűlöletnek a kereszttüzében lenni, amit ő is szított. De vajon mi a túszejtő valódi célja?

Pin It

Bővebben...

Copyright 2024  Vörösmarty Mihály Városi Könyvtár és Közművelődési Intézmény weblap by Sándor Nemes - vmkbrendszergazda@gmail.com